Logo

Levering fra 39 kr.

Afhenter træet efter jul mod betaling

Alle hverdage 08.00-16.00

Julehjælp

Gode råd til julehjælp

1. Undgå nålefald

Et juletræ skal dampe af i et par dage, når det er blevet fældet. Det skal akklimatisere, inden det kommes i nettet, men derefter kan man i princippet tage det ind i stuen.

Men falder nålene af, hvis juletræet ikke det får lov at ligge?
– Det er ikke til at sige med sikkerhed. Der er meget forskel på juletræssorterne, men sandsynligheden for, at man har et pænt juletræ i lang tid er større, hvis man lader det dampe af.

Er der andet man kan gøre for at undgå nålefald?
– Hvis man vil sit juletræ det rigtig godt, skal man skære to centimeter af stubben, når der har ligget et par dage. Endelig skal man sætte det i en juletræsfod fyldt med vand. Så har man gjort det rigtig godt. Og så skal man selvfølgelig lade være med at stille træet op ad radiatoren eller brændeovnen.

Hvis du har valgt et træ af Abies typen (Rødgran og Omorika blandt andet) så kan du med fordel putte en treo eller kodimagnyl ned i vandet, det virker ligesom det pulver man får hos blomsterhandleren og forlænger levetiden.

2. Vælg det rigtige juletræ

Hvor længe holder juletræet så?
– Til helligtrekonger.

Helligtrekonger?
Ja, eller længere måske. Det kan man ikke sætte en fast dato på.

Det har også stor betydning hvor varmt i har det hvor træet står og ikke mindst hvor tidligt i tager træet ind.

Hvilket juletræ holder længst?
Hvis man vil have et rigtig godt juletræ, skal man købe en nordmannsgran. Det drysser (ikke)mindst, er pænt og harmonisk, og så stikker det ikke som for eksempel rødgran.